Confectionarea lumanarilor in recipiente

Confectionarea lumanarilor este un hobby extrem de relaxant, daca iti place ideea de  a confectiona lumanari si a testa parfumuri, a-ti intretine o atmosfera linistita in interiorul casei sau de a incanta prietenii cu lumanari efectuate chiar de tine.

  1. Pentru lumanarile handmade, pe care le confectionezi acasa ai nevoie de ceara, fitile de bumbac sau lemn (pentru o ardere mai buna) si de recipiente de sticla/ceramica.
  2. Topeste ceara intr-un recipient de metal, pe aragaz la "bain marie".
  3. In aceasta etapa poti adauga picaturi de parfum cat si coloranti (pigmenti pentru ceara). Amesteca pana cand ceara s-a topit in totalitate. 
  4. Daca alegi sa adaugi parfum in lumanarile handmade, nu uita sa lucrezi intr-un spatiu bine ventilat deci lucreaza cu fereastra deschisa.
  5. NU LASA CEARA PE FOC NESUPRAVEGHEATA.
  6. CEARA NU SE FIERBE.
  7. Ceara in general are temperatura de topire de 50 - 65 grade (citeste indicatiile de pe pachetul de ceara cumparat sau instructiunile venite cu kitul de fabricare lumanari).
  8. Pregateste masa de lucru care trebuie protejata cu o musama sau o tava (recomandata) in care sa pregatesti recipientele.
  9. Pregateste recipientele: curata recipientele prin spalare si stergele cu o carpa uscata.
  10. Pozitioneaza fitilul de bumbac/lemn in recipient prins de baza metalica.
  11. Lipeste cu cateva picaturi de ceara baza metalica cu fitilul trecut prin ea (fitil bumbac) de baza recipientului. Prinde fitilul exterior cu un carlig/creion la marginea recipientului astfel incat fitilul sa stea intins drept in mijloc. In cazul fitilului de lemn, acesta trebuie fixat in baza metalica cu care a venit si il pozitionezi in recipient.
  12. Verifica temperatura cerii topite. 
  13. Nu turna ceara imediat, lasa ceara topita sa se mai raceasca putin. Daca ceara este foarte fierbinte exista riscul ca recipientul sa se sparga/crape.
  14. Acum toarna usor ceara, astfel incat fitilul sa ramana plasat in mijlocul recipientului.  
  15. Asteapta ca ceara sa se solidifice fara sa misti recipientele. Pentru ardere taie fitilul lumanarii la 1 - 1,5cm.

Felicitari! Ai realizat ceva frumos!

Cu drag! Echipa TCandle HomeMade